Vendégváró
- ahogy én csináltam:
Hozzávalók
-a kakaós tésztához:
30 dkg lisztet, 8 dkg cukrot, 10 dkg margarint, 2 tojást, 1/2 csomag sütőport 2 dkg kakaót, 1 dl tejjel összegyúrni és 2 lapot sütni, az alábbiak szerint:
A kilisztezett gyúródeszkán a két lapot gáz tepsi méretűre (37 x 34 cm) sodorni. Liszttel megszórni, majd összehajtani, és a jól kilisztezett gáztepsi hátuljára rátenni, és kihajtani. Kb. 8 perc alatt előmelegített sütőben 200 fokon kisütni.
- a piskótához:
3 tojás sárgáját, 3 evőkanál vizet, 6 dkg cukrot, 6 dkg lisztet, fél csomag sütőporral összekeverni, majd a 3 tojás fehérjéből felvert habot óvatosan fakanállal belekeverni. A gáztepsibe sütőpapírt tenni, beleönteni a masszát, és szétteríteni egyenletesen a tepsi alján, majd megsütni a piskótát kb. 10 perc alatt. (Tűpróba!)
Krém:
5 dl. tejben 3 evőkanál lisztet sűrűre főzni, ezután kihűteni.
25 dkg. margarint, 2 csomag vaníliás cukrot, 25 dkg. porcukorral kikeverni és a kihűlt krémmel jól összekeverni.
Összeállítás:
Alulra egy kakaós lap, rá a krém fele, arra a piskóta lap, rá a krém megmaradt része, újból kakaós lap. A tetejére csoki mázat teszünk.
Csoki máz:
10 dkg étcsokoládét felolvasztunk gőz felett, beleteszünk 6 dkg vajat, együtt pár percig kevergetjük, majd, ha már jó sima, óvatosan ráöntjük a lap tetejére.