Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 tojás, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 kk. szalakálé, 1 citrom reszelt héja.
Krém: fél liter tej, 10 dkg liszt, 2 cs. vanília, 30 dkg margarin, 25 dkg porcukor, a tetejére reszelt csokoládé.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beleszórjuk a porcukrot, a szalakálét és a reszelt citromhéjat. A közepébe mélyedést teszünk, ide beleütjük a tojást, és beleöntjük a tejet. Összegyúrjuk, majd kicsit pihentetjük. 4 részre osztjuk, majd kb. 25x35 cm-es lapokká nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. laponként 8 perc alatt megsütjük. Elkészítjük a krémet. A lisztet összekeverjük a tejjel, vigyázva, hogy ne legyen csomós, majd sűrű péppé főzzük. Beleszórjuk a vaníliát is, majd hideg vízfürdőben teljesen kihűtjük. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a lisztes pépet apránként adagolva belekeverjük. 4 felé osztjuk a krémet is, megkenjük vele a lapokat, így a legfelső lapra is jut krém. Erre csokireszeléket szórunk. Másnap szeleteljük.