Pöstyéni túrós
8 tojás, 8 ek. cukor, 8 ek. rétesliszt
30 dkg túró, 2 - 3 ek. kristálycukor, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja
Tetejére : lekvár, vaníliás porcukor
A túrót a kristálycukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal összekeverem.
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verem, és a sárgájákat óvatosan hozzáadom. Két részre osztom. Az egyikbe, mint a piskótatésztába, a lisztet keverem, a másik felét meg óvatosan beleforgatom a túrókrémbe.
Egy papírral bélelt tepsibe először a piskótatészta 2/3-át simítom, majd erre kerül a túros keverek. Tetejét a maradék piskótamasszával berácsozom, a rácsok közé baracklekvárt teszek és 180 °C-os sütőben megsütöm. Kockára vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálalom.
Megyjegyzésem : mazsola nélkül készítettem ( mert nem szeretjük ), 35 dkg túrót használtam, kb. 30 percet sütöttem, 25 * 35 cm-es tepsit használtam. 15 szelet lett belőle.