Hozzávalók: 10 dkg csemege vagy füstölt szalonna, 50 dkg csirkeszárny, egy fej hagyma, só, bors, petrezselyem, 2 dl tejföl.
Elkészítés: A szalonnát felkockázom, a hagymát megpucolom és azt is finomra vágom, a szárnyakat pedig félbevágom. Serpenyőben a szalonnát zsírjára sütöm és kiszedem. Ebbe a finom zsírba dobom a hagymát és a csirkét., és kicsit együtt pirítom őket. Utána sózom, borsozom és takarékon kevés vízzel készre párolom. Amikor a hús már puha, akkor visszarakom a szalonnát, gazdagon meghintem petrezselyemmel, ráöntöm a tejfölt és még egy kicsit együtt forralom.
Általában makarónitésztával tálalom, salátával, de pároltrízzsel is nagyon finom.
Ezt a receptet persze lehet variálni: szalonna helyett kolbásszal is nagyon finom, és a víz helyett fehérborban való párolás is szenzációs eredményt hoz .