Szivárvány szelet
Hozzávalók: 8 kemény tojás, 3 dl majonéz, 10 dkg borsó megfőzve, 1 nagy sárgarépa megfőzve, kockára vágva, 2 dl víz, 1 húsleveskocka, 8 szelet sonka. 1 csomag ( 25 gramm) étkezési zselatin.
Elkészítés: 4 tojás sárgáját a majonézzel, és kb. 1 dl tejföllel kikeverjük. 4 tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a zöldborsót , sárgarépát belekeverjük. A vízbe beletesszük a leveskockát, és 1 nagy csomag étkezési zselatinnal összefőzzük, mikor kihűlt belekeverjük az előbbi masszába.
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, majd belefektetünk 4 szelet sonkát. Erre öntjük a massza felét, majd erre helyezzük egymás mellé a maradék főtt tojásokat. A maradék masszát ráöntjük, majd befedjük vékony sonkával. Néhány órai pihentetés után kifordítható és szeletelhető!